26 Sep 2008

SATU SEJARAH YANG PANJANG : KEBANGKITAN RAKYAT

Di awal pagi ini, saya membuka akhbar online dan ada dua berita yg
menarik hati saya di pagi ini.

Pertama, kita mula dgn berita di peringkat global,
AS diramal hilang kuasa kewangan dunia
Krisis Kepimpinan Britain memuncak


Semalam, saya dikuliahkan mengenai teknologi roh yang semakin
berperanan dalam situasi sekarang ini, di mana berlakunya pertarungan kemuncak antara teknologi roh dengan teknologi ideologi (ciptaan manusia).
Apabila kita memperkatakan mengenai teknologi ideologi, ia bukan bermakna hanya meliputi isme-isme sahaja tetapi segala produk dalam pelbagai bentuk yang bersumberkan kepada ilmu sekular.

Seperti yg kita ketahui, kewangan dunia ini dikuasai oleh sistem ekonomi kapitalisme yang menjadikan RIBA sebagai satu ALAT menggerakkan sistem kewangan ini. Sistem kapitalisme ini ciptaan yahudi yang bertujuan utk menguasai dunia dan masyarakatnya. Ia adalah senjata mereka ke arah mencapat matlamat tersebut. Apapun perancangan mereka sekrg ini ibarat SENJATA yang MENEMBAK Tuannya sendiri. Mereka tersungkur dikalahkan oleh sistem yang mereka ciptakan sendiri. Siapakah yang mengalahkan mereka?

Itulah Teknologi ROH yang berperanan mengalahkan mereka.

Seterusnya, kepada sistem kepimpinan BRITISH yang sudah berkurun lamanya malah dijadikan sebagai satu CONTOH sistem untuk negara-negara lain ambil jadikan PERLEMBAGAAN termasuklah Malaysia. Siapa yang mengkaji sejarah sangat tahu bahwa asas perlembagaan negara kita ini adalah merujuk kepada BRITISH yang merupakan negara yang pernah menjajah kita sebelum merdeka dahulu.

Sistem BRITISH adalah sistem raja berpelembagaan di mana raja hanyalah satu SIMBOL kepada negara tanpa ada peranan dalam sistem eksekutif pentadbiran dan kepimpinan negara.

Telah lama Yahudi Zionisme merancang utk menjatuhkan sistem beraja di dalam dunia ini kerana mereka merasakan bahwa mereka adalah RAJA kepada semua bangsa di dunia ini. malah mereka mengatakan mereka adalah Anak Tuhan yang turun ke bumi untuk menguasai bumi.

Kenaikan DEMOKRASI sebagai faktor UTAMA dlm pemilihan sistem pentadbiran dan kepimpinan di seluruh dunia ini dan hanya meletakkan RAJA sebagai SIMBOL tanpa ada apa-apa peranan itu adalah perancangan mereka sejak berkurun lamanya.

Suatu ketika dulu, di Eropah, raja adalah pemimpin teratas dlm kepimpinan dan berkuasa kepada pemerintahan negara dan ia diwarisi. Apa yang berlaku, melalui slogan KEBANGKITAN RAKYAT, sistem BERAJA ini dijatuhkan satu persatu melalui satu SEJARAH yg sgt panjang, maka jatuhlah pemerintahn beraja di Perancis, Rusia, British (terpecah
sebahgian menjadi Amerika), dan lain-lain lagi.

Yahudi berjaya menjatuhkan sistem BERAJA ini di Eropah dan sebenarnya motif mereka adalah satu pembalasan kepada AGAMA KRISTIAN yang memusuhi mereka.

Yahudi melaga-lagakan KRISTIAN dan ISLAM di dalam perang SALIB, dengan bertujuan melemahkan kedua-dua pihak ini, kerana itu mereka mampu utk menguasai dan menjatuhkan pemerintahn beraja di dunia ini dan menaikkan diri mereka sebg RAJA yg sebenar tanpa disedari.

Apa yg berlaku kepada umat ISLAM yg merupakan musuh UTAMA Yahudi pula adalah Yahudi berusaha melumpuhkan sistem kekhalifahn ISLAM. Pada waktu itu ada 2 tempat yang mereka ATTACK. Pertama di MEKAH dan MADINAH, di mana YAhudi menggunakan WAHABI utk menaikkan bani SAUD sebagai pemimpin dan menguling pemerintahan, mengusir mereka malah membunuh ahlulbait2 yg sebelum itu dipimpin oleh Syarif Mekah, pemimpin dari
bani hasyim dari keturunan saidina HAssan RA.

Seterusnya Yahudi menaikkan pula Kamal Atarturk sebagai BONEKA mereka untuk mensekularkan Turki dan menggulingkan sultan Turki dan sistem kekhalifahannya. Banyak fitnah dan cerita buruk di sebarkan dan dimanipulasikan untuk memburukkan sistem kekhalifahn islam di Turki sehingga akhirnya RAKYAT menentang SULTAN TURKI dan menaikkan Kamal Atarturk, itu adalah strategi YAHUDI dari dulu, kini dan juga sekarang.

(Jadi, moral of the story berhati-hatilah dengan PAKATAN RAKYAT)

Seterusnya mereka bergerak ke tempat2 lain malah ke nusantara ini dengan meruntuhkan satu demi satu pemerintahan beraja di nusantara ini.

Kita perlu tahu satu perkara, mengapa YAHUDI sgt membenci permerintahan beraja/khalifah ini?

Ini kerana, menurut sejarah, meskipun di negara yang bukan ISLAM, permerintahan BERAJA mereka adalah diwarisikan kepada keturunan yang baik-baik yang bersusur galur dari keturunan nabi-nabi. Walaupun ada yang tidak menerima islam seperti kristian tetapi YAHUDI tetap juga memusuhi keturunan ini kerana DENDAM mereka terhadap para nabi2 dari bangsa lain yang tidak akan pernah padam sampai kiamat.

Dalam permerintahn beraja/khalifah di negara islam, DENDAM Yahudi ini lebih dahsyat lagilah kerana di waktu itu, keturunan yang memerintah ini memang dari keturunan BANI HASYIM iaitu keturunan ahlulbait RSAW.

Sebab itulah RSAW pernah bersabda sehingga mengalir airmatanya, bahawa keturunan bani hasyim ini akan ditimpa fitnah di akhir zaman ini sehinggalah didatangkan semula pemimpin di kalangan mereka yang akan dikumpulkan kembali di dalam satu pemerintahan daulah islam.

Sebenarnya di Nusantara ini, pemerintahan beraja suatu ketika dulu, memang mempunyai susur galur keturunan dari bani hasyim ini, dan sebenarnya bumi nusantara ini sangat makmur dan sejuk kerana di sini juga ramai berkumpul keturunan bani hasyim ini selain dari bumi ARAB.

Ini semua perancangan Allah, walaupun begitu yahudi sangat tahu tentang hal yang ada dan belaku di NUSANTARA ini. Yahudi ini wataknya sangat kenal musuh mereka lebih dari mereka kenal ANAK mereka sendiri.

Maka apa yg mahu saya jelaskan di sini, saya ringkaskan, bahawa apabila KEPINCANGAN PEMERINTAHAN DEMOKRASI berparlimen yang diwujudkan oleh yahudi berkurun yang lalu sudah semakin pincang dan jatuh, ibarat SENJATA yang makan tuannnya sendiri, maka ini bermakna,

Teknologi ROH sudah mula mengalahkan teknologi IDEOLOGI dan saatnya makin hampir, untuk dinaikkan kembali dan didatangkan pemimpin yang sebagaimana di sebut oleh RSAW di dalam hadisnya itu.

Mari kita renung dgn hati yang berzikir hadis RSAW tesebut :

Rasulullah SAW bersabda:

Maksudnya: “Telah berlaku Zaman Kenabian ke atas kamu, maka berlakulah zaman kenabian itu sebagai­ma­na yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengang­kat zaman itu. Kemudian berlakulah Zaman Kekha­lifahan (Khulafaur Rasyidin) yang berjalan seperti zaman kenabian. Maka berlakulah zaman itu sebagaimana yang Allah kehendaki. Kemudian Allah mengangkatnya. Lalu berlakulah zaman pemerintahan yang menggigit (Zaman Fit­nah). Berlakulah zaman itu sepertimana yang Allah ke­hen­daki. Kemudian Allah mengangkatnya. Kemudian berlakulah zaman pe­nin­dasan dan penzaliman (Zaman Diktator) dan berla­ku­lah zaman itu sepertimana yang Allah kehendaki. Kemudian berlaku pula Zaman Kekha­lifahan (Imam Mah­di dan Nabi Isa a.s.) yang berjalan di atas cara hidup Zaman Kenabian.”
(Riwayat Ahmad)

Sabda Rasulullah SAW:

Maksudnya: Dari Abdullah bin Mas’ud dia berkata: “Ketika kami berada di sisi Rasulullah SAW, tiba-tiba datang sekumpulan anak muda dari kalangan Bani Hasyim. Apabila terpandang akan mereka, maka kedua mata Rasulullah SAW berlinang air mata dan wajah baginda berubah. Aku pun bertanya, “Mengapa kami melihat pada wajahmu sesuatu yang tidak kami sukai?”

Baginda menjawab, “Kami Ahlul Bait telah Allah pilih untuk kami Akhirat lebih dari dunia. Kaum kerabatku akan menerima bencana dan penyingkiran selepasku kelak sehinggalah datang suatu kaum dari sebelah Timur dengan membawa bersama-sama mereka panji-panji berwarna hitam. Mereka meminta kebaikan tetapi tidak diberikannya. Maka mereka pun berjuang dan beroleh kejayaan lalu diberikanlah apa yang mereka minta itu tetapi mereka tidak menerima sehinggalah mereka menye­rahkannya kepada seorang lelaki dari kaum kerabatku yang memenuhi bumi dengan keadilan seba­gai­mana ia dipenuhi dengan kedurjanaan. Siapa di antara kamu yang sempat menemuinya maka datangilah mereka walaupun merangkak di atas salji. Sesungguhnya dia adalah Al Mahdi.”
(Riwayat Ibnu Majah)


Sekian wallahualam.

Tiada ulasan: